top of page
Image by Jude Infantini

Maailman edistyksellisintä hirsitekniikkaa

Puu on yhä suositumpi rakennusmateriaali Suomessa, ja viime vuosina hirsirakentaminen on yleistynyt myös suuremmissa rakennushankkeissa – eikä ihme, sillä sen edut ovat kiistattomat. 

Pikavilkaisullakin näkee, miten monipuolisesti merenrantataloissa on käytetty puuta – sekä rakennus- että sisustusmateriaalina. Sille on syynsä. 

 

Puu on hämmästyttävän ekologista ja pitkäikäistä. Mutta kyse ei ole vain planeetan hyvinvoinnista. Jokainen tietää, miten miellyttävältä tuntuu katsella ja koskea puupintoja. Tutkimustenkin mukaan puu auttaa alentamaan ihmisen stressitasoa. 

Kaiken lisäksi puun luontainen hengittävyys tasapainottaa huoneilmaa niin että ilmankosteus säilyy aina optimaalisella tasolla. Ihme aine!

 

Eivätkä rantatalot ole mistä tahansa puusta vaan hirrestä, joka on on työstetty upouudella patentoidulla tekniikalla.

 

Toisin kuin perinteisissä hirsiratkaisuissa, tässä niin sanotussa ”painumattomassa” hirsirakenteessa puun luonnollista elämistä hillitään, jolloin hirsikertojen väliin jäävä rako on vain hiuksenohut. Sen ansiosta seinäpintä näyttää harmoniselta, ja siihen voidaan liittää esimerkiksi laajoja lasipintoja saumattomasti ja turvallisesti.

Logger cutting wood with chainsaw
bottom of page