top of page
Image by Jude Infantini

Puurakentaminen on kokonaiselinkaaren kannalta ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

Puu on yhä suositumpi rakennusmateriaali Suomessa, ja viime vuosina hirsirakentaminen on yleistynyt myös suuremmissa rakennushankkeissa – eikä ihme, sillä sen edut ovat kiistattomat. 

Oleellista Inkoonrantaa luotaessa oli muotoilun ja teknologian sulautuminen niihin arvoihin, jotka ovat Inkoolle ominaisia.

 

Rakentamisesta vastaava Karama Oy on yhteistyössä Honkatalojen kanssa mahdollistanut Inkoonrannan edistyksellisten puuhybridikerrostalojen toteuttamisen. Karaman puurakentamisen kokemuksella ja Honkatalojen New World Luxury - konseptilla toteutetut kodit ovat suomalaisen puurakentamisen huippunäyte.

 

Ekologinen materiaali, ihmisen ja luonnon hyvinvointia edistävä rakentamistekniikka, laadukas, vastuullinen rakentaja, huipputeknologia ja maailmanluokan design muodostavat kokonaisuuden, jossa ihminen voi hyvin ja mieli lepää. 

Unelmoitpa auringonlaskusta ulapalle omalta parvekkeelta tai omasta pihapiiristä meren äärellä – Inkoonrannassa voit toteuttaa haaveesi. Korkeat tilat, hengittävät hirsirakenteet, laadukkaat, saariston väriskaalaa mukailevat sisustukset – kaikki on suunniteltu heijastamaan tämän Länsi-Uusimaan helmen henkeä.

 

Arkkitehtuuri ja toteutus tukevat sitä elämänlaatua, jota haet. Laadukasta, turvallista, huoletonta elämää omassa kotipesässä tai pihapiirissä.

https://www.karama.fi

Logger cutting wood with chainsaw

Puulla on paljon hyvä ominaisuuksia. Rakennusmateriaaleista se on ylivoimaisesti ekologisin ja tulee läheltä – vastuullisesti hoidetuista suomalaisista metsistä. Se on luonnonmateriaali, jolla on pitkä elinkaari. Se sitoo hiiltä ja voidaan myös uusiokäyttää. 

 

Puu tekee hyvää myös ihmiselle. Puupintojen on todettu vaikuttavan stressiä alentavasti, ja ne ovat miellyttäviä koskettaa ja katsella. Massiivipuu on ihanteellinen valinta myös sisäilman laatua ajatellen – puu tasapainottaa huoneilmaa luovuttamalla ja ottamalla kosteutta sisäänsä siten, että ilmankosteus säilyy optimaalisella tasolla. Yksiaineinen seinärakenne on turvallinen.

Inkoonrannan seinärakenne toteutetaan 240 mm vahvuisella kuusen lamellihirrellä, jossa on Honkatalojen oma Sharpline-profiili. Kuusi on hieman harvinaisempi puulaji hirren materiaalina, mutta sen etuja ovat mm. vaalea, tasainen väri ja hyvä kosteuskestävyys. Honkatalot on erikoistunut kuusen käyttöön, koska se palvelee erityisen hyvin modernin arkkitehtuurin tarpeita. 

Myös hirsirakentamiseen liittyvissä teknisissä ratkaisuissa ja detaljiikassa Honkataloilla on vankka tietotaito ja etumatka.

Tuotannossa on investoitu maailman moderneimpaan puuntyöstötekniikkaan, jonka avulla voidaan toteuttaa millimetrin tarkkoja yksityiskohtia.  Hirren Sharpline-profiili on moderniin muotokieleen soveltuva hirren tippanokka, jonka ansiosta hirsikertojen väliin jäävä ”rako” on hyvin matala. Näin hirsiseinälle saadaan harmoninen, jopa kivitalomainen ulkonäkö. Tärkeä laatutekijä on myös puupintojen viimeistelyhöyläys, joka Honkataloilla tehdään aina tehtaalla. 

Hirsiseinässä käytetään Honkatalojen kehittämää ja patentoimaa painumatonta hirsirakennetta, jonka ansiosta puun luonnollinen eläminen saadaan minimoitua, ja puurakenteisiin on mahdollista integroida lattian tasolta katonrajaan ulottuvia laajoja lasipintoja saumattoman tyylikkäästi ja turvallisesti. Ratkaisujen ansiosta hirrestä voidaan toteuttaa myös kaikkein vaativinta designia yksityiskohdista tinkimättä.

 

Yhdessä nämä tekijät – ekologinen materiaali, ihmisen ja luonnon hyvinvointia edistävä rakentaminen, huipputeknologia ja maailmanluokan design – muodostavat kokonaisvaltaisen ajattelutavan, jota Honkataloilla kutsutaan nimellä New World Luxury. Se on rakentamista paremman asumisen ja huomisen puolesta. 

bottom of page